Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς να είστε συνεπείς: Η δεξιότητα που χρειάζεστε για να κυριαρχήσετε σε οτιδήποτε στη ζωή

 Αν υπάρχει μια δεξιότητα που σας κάνει να ξεχωρίζετε στον σημερινό κόσμο είναι να είστε συνεπείς . Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας να εμφανιστεί και θα μπορέσετε να αποκτήσετε αξία και νόημα στη ζωή σας.

Εδώ είναι μια κοινή ιστορία:

Προσηλώνεστε σε έναν συγκεκριμένο στόχο. Σαν να γράφεις ένα μυθιστόρημα. Ή απώλεια βάρους.

Τις πρώτες δύο μέρες, οδηγείτε αυτό το κύμα κινήτρων. Εμφανίζεσαι, κάνεις τη δουλειά, προχωράς. Άλλη μια μέρα κέρδισε.

Αλλά τότε η καινοτομία εξαφανίζεται. Αρχίζεις να παραλείπεις την πρακτική. Σταματάς να είσαι συνεπής. Μια μέρα εδώ και μια μέρα εκεί και σε λίγο δεν έχετε γράψει λέξη για μέρες ή δεν έχετε πάει στο γυμναστήριο αυτόν τον μήνα.

Ακούγεται γνωστό?

Κάθε χρόνο οι άνθρωποι παίρνουν νέες αποφάσεις. Τους δίνουν συνέχεια; Οι περισσότεροι όχι. Γιατί; Δεν έχουν συνέπεια . Το μόνο στο οποίο είναι συνεπείς είναι να ξεκινούν και να σταματούν.

Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Πρέπει να αναπτύξετε την ικανότητα να είστε συνεπείς. Να πώς…


Βήμα 1: Επιλέξτε έναν στόχο

Αυτό είναι το εύκολο μέρος: επιλέξτε κάτι που θέλετε να πετύχετε. Έχεις ήδη κάτι στο μυαλό σου.

Ίσως θέλετε να αρχίσετε να γράφετε. Ή να χάσουν βάρος. Ή να είστε στην κορυφή των οικονομικών σας.

Για να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας, συνδέστε το με την αλλαγή της προσωπικότητας. Δεν ψάχνεις να πετύχεις, θέλεις να γίνεις.

Είσαι κάποιος που γράφει. Ένας υγιής άνθρωπος που τρώει καθαρά και ασκείται. Είστε καλοί στη διαχείριση των προσωπικών οικονομικών.

Συνδέστε τον στόχο σας με μια αλλαγή προσωπικότητας για να τον διατηρήσετε.

Εργασία για το σπίτι: συμπληρώστε την ακόλουθη πρόταση «Θέλω να γίνω_______».

Βήμα 2: Συνδέστε το σε μια ενέργεια

Πώς θα φτάσετε στο στόχο σας; Πώς μοιάζει η επιτυχία; Αυτός είναι ο αντιπρόσωπος — η ενέργεια που θα κάνετε με συνέπεια για να πετύχετε τον στόχο σας.

Γιατί αποτυγχάνουμε να εμφανιστούμε; Γιατί εστιάζουμε στο αποτέλεσμα και όχι στη διαδικασία.

Τώρα όμως ξέρεις καλύτερα. Λατρεύεις τη διαδικασία.

Γράφει ένας συγγραφέας. Πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα άλλο σε αυτό. Η ενέργειά σας είναι να γράψετε για 30 λεπτά κάθε μέρα.

"Η τέχνη της γραφής είναι η τέχνη της εφαρμογής του καθίσματος του παντελονιού στο κάθισμα της καρέκλας." ― Mary Heaton Vorse

Ένας υγιής άνθρωπος ασκείται. Δεσμευτείτε να κάνετε 10 pushups την ημέρα, ανεξάρτητα από το τι.

Καθίστε για μια ώρα κάθε Κυριακή και διαβάστε όλα όσα ξοδέψατε και πρέπει να πληρώσετε.

Επιλέξτε εύκολες ενέργειες. Μεγάλος στόχος, μικρές ενέργειες. Δεν προσπαθείς ακόμα να γίνεις συγγραφέας. Πρώτον, πρέπει να κυριαρχήσετε τη συνέπεια. Πρέπει να κυριαρχήσετε στην εμφάνιση.

Η συνήθεια της συνέπειας δεν αφορά μεγάλες χειρονομίες ή γρήγορα αποτελέσματα. Πρόκειται για σταδιακή πρόοδο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι 1% εδώ και χρόνια.

Εργασία για το σπίτι: "Θέλω να γίνω_______ έως ____________ κάθε μέρα/εβδομάδα."

Βήμα 3: Δεσμευτείτε σε έναν χρόνο και έναν τόπο

Ξέρεις ποιος θέλεις να γίνεις και τις ενέργειες για να φτάσεις εκεί; Καλός. Ήρθε η ώρα να ορίσετε προθέσεις : επιλέξτε χρόνο και τόπο για να εκτελέσετε τη δράση σας.

Το πιο εύκολο μέρος για να ξεκινήσετε είναι να εισάγετε τη νέα σας δράση στην πρωινή σας ρουτίνα. Στην πραγματικότητα, έτσι ξεκίνησα να γράφω: Έγραφα για 30 λεπτά το πρώτο πράγμα το πρωί. Μετά, συνέχιζα την πρωινή μου ρουτίνα.

Μπορείτε επίσης να κάνετε το ίδιο για pushups ακριβώς έξω από το κρεβάτι, σε στυλ Bruce Wayne.

Αποτέλεσμα εικόνας για Bruce wayne pushups gif

Φυσικά, δεν έχουν νόημα όλες οι ενέργειες να εξασκούνται το πρωί ή ακόμα και κάθε μέρα. Αλλά είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν αδιαπραγμάτευτο χρόνο για εξάσκηση και να είστε συνεπείς.

Η τοποθεσία μπορεί να είναι τόσο απλή όσο "στο γραφείο" ή ευρύτερη όπως "το πάρκο".

Βγείτε από αυτό το βήμα με χρόνο και τόπο για τη συνήθεια σας.

Εργασία για το σπίτι: "Θα γίνω_______ με____________ κάθε μέρα/εβδομάδα στις _______ π.μ./μ.μ. στις _________."

Το παζλ συνέπειας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Ήρθε η ώρα για το τελευταίο βήμα: παρακολουθήστε την πρόοδό σας και φροντίστε να μην πέσετε από το βαγόνι.

Βήμα 4: Παρακολουθήστε την πρόοδό σας

Θέλετε να κάνετε τον εαυτό σας υπόλογο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ημερολόγιο και ένα μαρκαδόρο.

Οποιοδήποτε ημερολόγιο θα κάνει. Χρησιμοποιήστε αυτό που έχετε, φτιάξτε το δικό σας ή εκτυπώστε ένα . Πρέπει να είναι σωματικό και θα καταλάβετε γιατί σε ένα λεπτό.

Θυμηθείτε ότι ο τύπος συνέπειας είναι: "Θα γίνω (GOAL) με (ACTION) κάθε μέρα στις (TIME) στην (LOCATION)."

Γράψτε τη «επιβεβαίωση» της συνέπειας σας στο επάνω μέρος του ημερολογίου σας.

Όταν εξασκείτε τη συνήθεια σας, σχεδιάστε ένα μεγάλο Χ πάνω από εκείνη την ημέρα. Κάθε X στο ημερολόγιό σας είναι μια ψήφος για το ποιος θέλετε να γίνετε .

Κάθε φορά που κάθεσαι να γράψεις είναι μια ψήφος για να γίνεις συγγραφέας.

Μια επίσκεψη στο γυμναστήριο είναι μια ψήφος για να γίνεις υγιής άνθρωπος.

Το να περνάτε τις Κυριακές σας εξετάζοντας τα έξοδα είναι μια ψήφος για να γίνετε καλοί στη διαχείριση των οικονομικών.

Κάθε εκπρόσωπος είναι μια ψήφος για το άτομο που θέλετε να είστε. Και σιγά σιγά, αλλά σίγουρα, θα γίνεις.

Βήμα 5: Μην σπάσετε την αλυσίδα

Μετά από λίγες μέρες, θα αρχίσετε να βλέπετε μια αλυσίδα από Χ. Θα σου αρέσει να δεις αυτήν την αλυσίδα. Η οπτική πρόοδος ευχαριστεί τον εγκέφαλο.

Συνέχισε την αλυσίδα. Αυτή είναι όλη σου η δουλειά. Κάθε μέρα που πηγαίνεις και αναπτύσσεις συνέπεια, ασκείς τη συνήθεια. Δεν έχει σημασία αν το τελικό αποτέλεσμα είναι καλό ή κακό, απλά το κάνεις. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Χωρίς μηδέν ημέρες.

Εάν αποτύχετε, επιστρέψτε στο σωστό δρόμο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μια μέρα είναι πάροδο. Το δύο είναι η αρχή μιας νέας συνήθειας - η συνήθεια να μην είσαι συνεπής.

Το να μην εμφανιστείς σε πληγώνει περισσότερο από το να εμφανιστείς και να κάνεις μια τρομερή δουλειά. Οι ήττες σας τρώνε τις νίκες σας.

Αγκαλιάστε την Ερασιτεχνική Φάση

Τα πρώτα 100 άρθρα που θα γράψετε θα είναι τρομερά. Καλά, οι πρώτες 100 λέξεις κάθε άρθρου θα είναι τρομερές (σίγουρα ισχύει για αυτό το άρθρο).

Θα παλέψεις. Αυτό είναι μέρος της διαδικασίας. Αποδέξου το, αγκάλιασέ το, προχώρα. Επικεντρωθείτε στο να φέρετε τα καρπά σας.

«Είναι ένας απλός και γενναιόδωρος κανόνας ζωής στον οποίο ό,τι κι αν εξασκηθείτε, θα βελτιώσετε». — Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ

Κατακτήστε τη συνέπεια και θα είστε σε θέση να κατακτήσετε οτιδήποτε.

Σημειώσεις πεδίου

Για να πετύχετε τους στόχους σας, πρέπει να είστε συνεπείς. Πως?

  1. Επιλέξτε έναν στόχο: σκεφτείτε ποιος θέλετε να γίνετε.
  2. Δέστε το με μια δράση: μια εργασία ή μια συνήθεια που θα επαναλαμβάνετε κάθε μέρα
  3. Δέσμευση σε χρόνο και τόπο: επιλέξτε πότε και πού θα εκτελέσετε τη δράση σας. Να είστε συγκεκριμένοι.
  4. Παρακολουθήστε την πρόοδό σας: λάβετε ένα ημερολόγιο και σημειώστε τις ημέρες που εκτελείτε την ενέργειά σας.
  5. Μην σπάσετε την αλυσίδα: αλλά αν το κάνετε, επιστρέψτε στην πορεία την επόμενη μέρα.

Ακολουθήστε τα βήματα εδώ και πάρτε το σπάσιμο.

Να αυτό που με ώθησε να γράφω blog: «Θα γίνω συγγραφέας γράφοντας 30 λεπτά κάθε μέρα στις 7 το πρωί στο γραφείο μου».

Άλλα παραδείγματα:

  • «Θα γίνω υγιής άνθρωπος κάνοντας 10 pushups κάθε μέρα στις 8 το πρωί στο πάτωμα του δωματίου μου».
  • «Θα γίνω ένα οικονομικά οργανωμένο άτομο εξετάζοντας τα έξοδά μου κάθε εβδομάδα την Κυριακή στις 4 το απόγευμα στο τραπέζι της κουζίνας μου».

Τι είναι δικό σου?

Πηγαίνετε εκεί έξω και να είστε συνεπείς.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέστε καλύτερους προσωπικούς στόχους: Δημιουργήστε μια ζωή που αξίζει να ζήσετε (με παραδείγματα)

  Ο καθορισμός προσωπικών στόχων δεν είναι κάποιο είδος μαγείας που θα κάνει αμέσως όλα τα όνειρά σας πραγματικότητα.  Φυσικά, οι προσωπικοί στόχοι απαιτούν δέσμευση και δράση. Έχουν όμως μια τεράστια δύναμη να δίνουν νόημα σε μια καθημερινή ρουτίνα και να  μεταμορφώνουν τη ζωή σας  προς το καλύτερο.  Αυτό είναι που κάνει τους προσωπικούς στόχους ένα κοινό χαρακτηριστικό μιας ευτυχισμένης ζωής. Ποιος είναι όμως ο  καλύτερος τρόπος  για να δημιουργήσετε στόχους προσωπικής ανάπτυξης; Πρώτα, πρέπει να ορίσετε  τι  θέλετε να επιτύχετε. Οι προσωπικοί σας στόχοι πρέπει να  ευθυγραμμίζονται με τις αξίες σας  και να είναι κάτι που  επιθυμείτε βαθιά  .  Ο Νίτσε το έθεσε καλύτερα: «Αυτός που έχει ένα γιατί να ζήσει, μπορεί να αντέξει σχεδόν κάθε τρόπο». Στη συνέχεια, πρέπει να δημιουργήσετε ένα σχέδιο για το  πώς  θα πετύχετε αυτό που θέλετε. Και τέλος, εργαστείτε με συνέπεια για την υλοποίηση του σχεδίου σας. Γιατί να θέσετε προσωπικούς στόχους; Ο καθορισμός προσωπικών στόχων μπορεί να σας βοηθ

Ατομικές συνήθειες - Περίληψη

«Κάθε ενέργεια που κάνετε είναι μια ψήφος για τον τύπο του ανθρώπου που θέλετε να γίνετε.  Καμία περίπτωση δεν θα μεταμορφώσει τις πεποιθήσεις σας, αλλά καθώς οι ψήφοι συσσωρεύονται, τόσο αυξάνονται οι αποδείξεις της νέας σας ταυτότητας».   Σύντομη περίληψη Atomic Habits Το Atomic Habits του James Clear είναι ο οριστικός οδηγός για την αλλαγή συνήθειας.  Μάθετε πώς να δημιουργείτε καλές συνήθειες και να κόβετε τις κακές με ένα απλό πλαίσιο βήμα προς βήμα που βασίζεται στις καλύτερες τεχνικές από την επιστήμη της συμπεριφοράς.  Εξαιρετικά πρακτικό, πρέπει να διαβάσετε εάν θέλετε να αναβαθμίσετε τη συμπεριφορά σας και να κάνετε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Περίληψη των κυριότερων σημείων Το ιερό δισκοπότηρο της αλλαγής συνήθειας δεν είναι μια μόνο βελτίωση 1%, αλλά χίλια από αυτά.  Είναι ένα σωρό  ατομικές συνήθειες που συσσωρεύονται  , καθεμία μια θεμελιώδης μονάδα του συνολικού συστήματος. Η επίγνωση προηγείται της επιθυμίας. Μια λαχτάρα δημιουργείται όταν αποδίδετε νόημα σε ένα

Κλέψε σαν καλλιτέχνης - Περίληψη

  «Κανείς δεν γεννιέται με στυλ ή φωνή.  Δεν βγαίνουμε από τη μήτρα γνωρίζοντας ποιοι είμαστε.  Στην αρχή, μαθαίνουμε προσποιούμενοι τους ήρωές μας.  Μαθαίνουμε αντιγράφοντας». Σύντομη περίληψη Steal Like an Artist Ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία για τη δημιουργικότητα στην ψηφιακή εποχή.  Στο Steal Like an Artist, ο Austin Kleon υποστηρίζει ότι τίποτα δεν είναι πρωτότυπο και ότι όλοι οι καλλιτέχνες κλέβουν.  Αγκαλιάζοντας τις επιρροές σας, θα γίνετε κύριος της τέχνης σας μαθαίνοντας από τους ήρωές σας. 1. Κλέψε σαν καλλιτέχνης "Η τέχνη είναι κλοπή." - Πάμπλο Πικάσο Όλοι οι καλλιτέχνες κλέβουν.  Πρώτα, καταλαβαίνουν τι αξίζει να κλέψουν και μετά προχωρούν στο επόμενο πράγμα. Όταν κοιτάς τον κόσμο με αυτόν τον τρόπο, σταματάς να ανησυχείς για το τι είναι «καλό» ή «κακό» —  υπάρχουν μόνο πράγματα που αξίζει ή δεν αξίζει να κλέψεις. Σταματάς να προσπαθείς να φτιάξεις κάτι από το τίποτα και  αγκαλιάζεις την επιρροή αντί να ξεφύγεις από αυτήν. Οι καλοί καλλιτέχνες ξέρουν ότι τίποτ