Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θέστε καλύτερους προσωπικούς στόχους: Δημιουργήστε μια ζωή που αξίζει να ζήσετε (με παραδείγματα)

 Ο καθορισμός προσωπικών στόχων δεν είναι κάποιο είδος μαγείας που θα κάνει αμέσως όλα τα όνειρά σας πραγματικότητα. Φυσικά, οι προσωπικοί στόχοι απαιτούν δέσμευση και δράση.

Έχουν όμως μια τεράστια δύναμη να δίνουν νόημα σε μια καθημερινή ρουτίνα και να μεταμορφώνουν τη ζωή σας προς το καλύτερο. Αυτό είναι που κάνει τους προσωπικούς στόχους ένα κοινό χαρακτηριστικό μιας ευτυχισμένης ζωής.

Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε στόχους προσωπικής ανάπτυξης;

Πρώτα, πρέπει να ορίσετε τι θέλετε να επιτύχετε.

Οι προσωπικοί σας στόχοι πρέπει να ευθυγραμμίζονται με τις αξίες σας και να είναι κάτι που επιθυμείτε βαθιά . Ο Νίτσε το έθεσε καλύτερα:

«Αυτός που έχει ένα γιατί να ζήσει, μπορεί να αντέξει σχεδόν κάθε τρόπο».

Στη συνέχεια, πρέπει να δημιουργήσετε ένα σχέδιο για το πώς θα πετύχετε αυτό που θέλετε.

Και τέλος, εργαστείτε με συνέπεια για την υλοποίηση του σχεδίου σας.

Γιατί να θέσετε προσωπικούς στόχους;

Ο καθορισμός προσωπικών στόχων μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε οποιαδήποτε πτυχή του εαυτού σας ή της ζωής σας. Ακόμα κι αν έχετε μια τέλεια εικόνα στο κεφάλι σας και νιώθετε 100% κίνητρο, ο καθορισμός ενός στόχου κάνει τεράστια διαφορά.

Εδώ είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους:

  • Είστε υπεύθυνοι: είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα και ακόμη περισσότερα. Οι προσωπικοί στόχοι σας αναγκάζουν να αναλάβετε την ευθύνη για τις πραγματικές προσπάθειες και την πρόοδο
  • Βλέπετε τα μικρά βήματα που οδηγούν σε μια μεγάλη εικόνα: οι μεγάλοι στόχοι μπορεί να είναι τρομακτικοί. Γι' αυτό πρέπει να τα χωρίσετε σε ξεκάθαρα και διαχειρίσιμα βήματα. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε έναν σαφή οδικό χάρτη που σας καθοδηγεί για το πώς να αντιμετωπίσετε την πρόκληση σας. Επίσης, σας γλιτώνει από το να αισθάνεστε συγκλονισμένοι και σας βοηθά να ξεπεράσετε τον φόβο της αποτυχίας
  • Σας επιτρέπει να γιορτάζετε μικρές νίκες : το να θέσετε έναν επίσημο στόχο και να κάνετε τα απαραίτητα βήματα προς αυτόν είναι ένα επίτευγμα από μόνο του. Η μετάβαση από το ένα βήμα στο άλλο παρακινεί και εγκαθιστά την πεποίθηση ότι μπορείτε να πετύχετε τον στόχο σας

Βήμα 1: Πώς να επιλέξετε τους προσωπικούς σας στόχους

προσωπική ανάπτυξη

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να δημιουργείτε τους προσωπικούς σας στόχους;

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αποφεύγουν να θέτουν προσωπικούς στόχους επειδή απλά δεν ξέρουν τι θέλουν.

Και γι' αυτό το πρώτο βήμα είναι να σκεφτείς μακροχρόνια τι θέλεις από τη ζωή σου . Εδώ, πρέπει να ορίσετε το "τι" σας .

Εδώ είναι μερικές τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να καθορίσετε τι θέλετε και τι χρειάζεστε στη ζωή σας.

#1 Το «Ποιο; Γιατί; Τι? Πως?" Τεχνική

Η πρώτη τεχνική συνίσταται στο να κάνετε στον εαυτό σας τέσσερις ερωτήσεις:

  1. Πρώτα, αναρωτηθείτε ποια πτυχή της ζωής σας θα θέλατε να αλλάξετε περισσότερο
  2. Στη συνέχεια, σκεφτείτε γιατί θέλετε να το αλλάξετε αυτό
  3. Πώς θα σας κάνει να νιώσετε αυτή η αλλαγή; Έτσι, καθορίστε τι ακριβώς θα σας κάνει να νιώσετε έτσι
  4. Τέλος, αναρωτηθείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό να συμβεί και μετά βάλτε το στον προσωπικό σας στόχο

#2 Η τεχνική του διαγράμματος ισορροπίας ζωής

ζικ ζιγκλάρ τροχός της ζωής

Αυτή η τεχνική συνίσταται στη σχεδίαση ενός μικρού γραφήματος. Γράψτε κάθε έναν από τους διάφορους τομείς της ζωής σας – οικογένεια, υγεία, αυτο-ανάπτυξη, ξεκούραση, καριέρα, οικονομικά, σχέσεις, πνευματικός – σε μια νέα στήλη ή γραμμή.

Ξεκινήστε αξιολογώντας το τρέχον επίπεδο ευτυχίας σας σε καθεμία από αυτές τις κατηγορίες δίνοντάς της βαθμολογία από το 1 έως το 10 .

Τώρα, σκεφτείτε τι θα σας κάνει να είστε πλήρως ικανοποιημένοι με αυτόν τον τομέα, ώστε να μπορείτε να του εκχωρήσετε 10 στους 10 βαθμούς. Γράψτε τις ιδέες σας – θα μπορέσετε να τις μετατρέψετε σε προσωπικά σχέδια.

#3 Η τεχνική «άσκηση φαντασίας».

Μια άλλη τεχνική σας προσκαλεί να χρησιμοποιήσετε λίγη φαντασία.

Για παράδειγμα, μπορεί να φανταστείτε τον εαυτό σας να διαβάζει ένα βιβλίο της ζωής σας.

Φανταστείτε ότι ένα άτομο με την ίδια ζωή έχει έρθει σε εσάς ζητώντας μια συμβουλή – κάτι που όλοι αγαπάμε να δίνουμε. Δώστε του/της τις συστάσεις σας χρησιμοποιώντας απαντήσεις όπως "Γιατί δεν...;" και «Ήρθε η ώρα να…» .

Μια άλλη φανταστική κατάσταση που θα σας βοηθήσει να έχετε μια νέα ματιά στη ζωή σας είναι ένα σενάριο «απώλειας μνήμης».

Φανταστείτε ότι δεν γνωρίζετε τους λόγους για τις προηγούμενες αποφάσεις σας και δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε κανένα προηγούμενο σχέδιο. Σκεφτείτε τι θα κάνετε τώρα . Πώς θα ζήσεις περαιτέρω.

Βήμα 2: Γράψτε τους Προσωπικούς Στόχους σας

έξυπνους στόχους

Αφού έχετε βρει πολλές ιδέες για προσωπικούς στόχους, ήρθε η ώρα να τις ορίσετε χρησιμοποιώντας κριτήρια SMART.

Ένας ΕΞΥΠΝΟΣ προσωπικός στόχος πρέπει να είναι:

  • Συγκεκριμένα: κάντε τους στόχους σας ξεκάθαρους και καλά καθορισμένους. Το να «πηγαίνεις ένα ταξίδι δύο εβδομάδων στην Ευρώπη τον επόμενο Μάιο» είναι πιο συγκεκριμένο από το να «ταξιδεύεις περισσότερο»
  • Μετρήσιμο: αποφύγετε οποιεσδήποτε αφηρημένες έννοιες – θα πρέπει να μπορείτε να επισημάνετε «έγινε» οποιονδήποτε στόχο έχετε θέσει καθώς και οποιοδήποτε βήμα περιλαμβάνει
  • Εφικτό: σκεφτείτε αν ο στόχος εξαρτάται από κάτι που δεν μπορείτε να επηρεάσετε. Φροντίστε να έχετε αρκετό χρόνο και πόρους (χρήματα, ελεύθερος χρόνος, ενέργεια) για να το πετύχετε
  • Σχετικό: οι προσωπικοί σας στόχοι πρέπει να είναι σχετικοί με τους στόχους της ζωής σας και να αισθάνεστε ανταποδοτικοί
  • Χρονοδιάγραμμα: ορίστε μια προθεσμία για την επίτευξη κάθε στόχου και υποστόχου. Χωρίς ένα σαφές χρονικό όριο, ένας στόχος μετατρέπεται σε ένα καθαρό όνειρο που ελπίζετε να το πετύχετε οποιαδήποτε άλλη μέρα

Ως τελευταίο βήμα, δοκιμάστε τον στόχο σας για ενδιαφέροντα τρίτων.

Ο στόχος σας πρέπει να είναι ο προσωπικός σας στόχος , όχι ο στόχος των γονιών, του συζύγου ή της κοινωνίας σας. Αν η αγορά ενός μεγάλου σπιτιού ή η προαγωγή δεν είναι το όνειρό σας, απλώς μην το κάνετε στόχο προσωπικής ανάπτυξης.

Έτσι, αναρωτηθείτε ειλικρινά, « Θέλω πραγματικά αυτό;», «Θα με κάνει αυτό ευτυχισμένο ;»

Βήμα 3: Δώστε προτεραιότητα στους Προσωπικούς Στόχους Ανάπτυξης σας

Μετά από μια ενδελεχή ανάλυση, μπορεί να βρείτε αρκετούς στόχους προσωπικής ανάπτυξης που θα θέλατε να θέσετε. Ωστόσο, η επιδίωξη πολλών στόχων ταυτόχρονα είναι συντριπτική και αποθαρρυντική. Επομένως, πρέπει να θέσετε προτεραιότητες και να εστιάσετε στην ανάπτυξη μιας πτυχής της ζωής σας κάθε φορά.

Για να αποφασίσετε ποιος στόχος θέλετε να δουλέψετε πρώτα, βαθμολογήστε τους από 1 έως 10 ανάλογα με το πόσο σημαντικοί είναι για εσάς. Οι στόχοι με την υψηλότερη βαθμολογία θα πρέπει να είναι η προτεραιότητά σας προς το παρόν.

Ένας άλλος τρόπος για να δοθεί προτεραιότητα στους προσωπικούς στόχους είναι να συνδέσετε τα επιθυμητά αποτελέσματα ως αιτίες και αποτελέσματα . Θα μπορείτε να δείτε ότι κάποιοι στόχοι θα διευκολύνουν τους άλλους.

Για παράδειγμα:

Εάν κάνω επαγγελματική εκπαίδευση (1ος στόχος)… θα μπορώ να κερδίσω περισσότερα χρήματα ξοδεύοντας λιγότερο χρόνο εργασίας (2ος στόχος)… Έτσι, θα μπορώ να περάσω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου (3ος στόχος) και να παρακολουθήσω μαθήματα πιάνου (4ο γκολ).

Ξεκινήστε , λοιπόν, με αυτούς τους στόχους που ξεκινούν την αλυσίδα αιτίας και αποτελέσματος σας .

Μην κάνετε την επιλογή του στόχου προτεραιότητας με βάση μόνο τη λογική. Αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε πώς αισθάνεστε για τους στόχους σας.

Ποιον στόχο σκέφτεσαι πιο συχνά; Ποιο αποτέλεσμα θα σας κάνει πιο περήφανους και ικανοποιημένους;

Υπάρχει μια ιδέα που αναβοσβήνει συνεχώς στο μυαλό σας;

Μεγάλος! Τότε, μην αρνηθείτε να το επιδιώξετε τώρα!  

Βήμα 4: Κάντε το προσωπικό σας σχέδιο ανάπτυξης

σχέδιο προσωπικών στόχων

Το επόμενο βήμα του καθορισμού ενός στόχου θα είναι η διάσπασή του σε εργασίες και η δημιουργία ενός σχεδίου εργασίας .

Κάθε εργασία πρέπει να είναι συγκεκριμένη και να έχει προθεσμία. Γράψτε τα για να παρακολουθήσετε την απόδοσή σας, αυξάνοντας τη δέσμευσή σας στον στόχο σας. Είναι σαν να αποδέχεσαι δημόσια μια πρόκληση – δεν μπορείς απλά να την αγνοήσεις ή να προσποιηθείς ότι δεν έχεις θέσει ποτέ κανέναν στόχο.

Όταν γράφετε, χρησιμοποιήστε θετική γλώσσα. Έχει μεγάλη επίδραση στις δικές σας προσδοκίες για τον εαυτό σας. Χρησιμοποιήστε ενεστώτα και δηλώσεις Ι, π.χ. «Έχω ένα υγιεινό πρωινό» . Αυτό θα βοηθήσει τον εγκέφαλό σας να ζωγραφίσει τη σωστή εικόνα και θα σας κάνει να νιώσετε ότι ο στόχος σας είναι εφικτός.

Είναι στο χέρι σας πού και πώς θα χειριστείτε το σχέδιό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σημειωματάριο, ένα ημερολόγιο, ένα αρχείο Φύλλων Google ή ένα διαδικτυακό εργαλείο προγραμματισμού όπως το Trello ή το Jira. «Αναθέστε» μια εργασία που σχετίζεται με τον στόχο για κάθε μέρα, βάζοντάς την πάνω από άλλα καθημερινά σχέδια. Ή επιλέξτε μια μέρα την εβδομάδα εξ ολοκλήρου για τις εργασίες που σχετίζονται με τον στόχο σας.

Βήμα 5: Σκεφτείτε και γιορτάστε την επιτυχία

Σκεφτείτε την απόδοσή σας στο τέλος κάθε ημέρας/εβδομάδας. Αναρωτηθείτε: «Γιατί δεν κατάφερα να ολοκληρώσω το έργο που έχω θέσει για σήμερα;» και στη συνέχεια αναθεωρήστε το σχέδιό σας για την επόμενη ημέρα/εβδομάδα ανάλογα. Για να είστε πραγματικά παραγωγικοί, κάντε τον στοχασμό προγραμματισμένη δραστηριότητα .       

Σχεδιάστε εργασίες που θα επιτρέψουν να σημειώσετε θετικά αποτελέσματα τους πρώτους δύο μήνες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το κίνητρο και τη διαμόρφωση μιας συνήθειας . Ταυτόχρονα, η ίδια η ολοκλήρωση των εργασιών είναι ένα πολύτιμο επίτευγμα που αξίζει μια γιορτή.    

Για να κάνετε τον εορτασμό της επιτυχίας μέρος της ρουτίνας σας, αποφασίστε μια ανταμοιβή που θα δώσετε στον εαυτό σας. Μπορείτε να το δώσετε όταν έχετε περάσει ολόκληρη την εβδομάδα/μήνα ολοκληρώνοντας με συνέπεια όλες τις εργασίες.

Ένας διασκεδαστικός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι επίσης να γράφετε ένα γράμμα της λέξης «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ» κάθε μέρα όταν ολοκληρώνετε την προγραμματισμένη εργασία. Όταν ήσασταν στην κορυφή των εργασιών σας και για τις 9 ημέρες - διαγράψτε τη λέξη και κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας. Όταν μια μέρα διακόψει τη ροή, διαγράψτε την αρχή της λέξης και ξεκινήστε από την αρχή.

Παραδείγματα Προσωπικών Στόχων

παραδείγματα προσωπικών στόχων

Τα ακόλουθα παραδείγματα προσωπικών στόχων θα σας δώσουν μια καλύτερη κατανόηση του πώς μπορείτε να βελτιώσετε διαφορετικές πτυχές της ζωής σας.

Ακαδημαϊκοί Στόχοι

Οι ακαδημαϊκοί στόχοι αναφέρονται στην εκπαίδευση ή στα προσόντα που θέλετε να αποκτήσετε. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι:

  • Λήψη διπλώματος ή πιστοποιητικού
  • Λήψη επαγγελματικής κατάρτισης ή πρακτικής εμπειρίας
  • Ανάπτυξη ορισμένων δεξιοτήτων ή συνηθειών

Αυτό δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι μια δεξιότητα που θα χρειαστείτε για εργασία ή θα μπορείτε να δημιουργήσετε έσοδα. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να αναπτύξετε μια συνήθεια ανάγνωσης που θα σας κάνει έναν μαθητή για όλη σας τη ζωή.

Στόχοι καριέρας

Οι επαγγελματικοί στόχοι σχετίζονται με την εργασία. Μαζί με τον πιο κοινό στόχο της προώθησης – την ανάβαση στην εταιρική κλίμακα – μπορεί να θέλετε:

  • Βρείτε μια πιο αμειβόμενη δουλειά
  • Να απασχοληθεί σε άλλο κλάδο
  • Μειώστε τον αριθμό των ωρών εργασίας

Όταν θέτετε στόχους σταδιοδρομίας, σκεφτείτε όλα όσα θα πρέπει να θυσιάσετε (όχι μόνο να κερδίσετε) για να πετύχετε τους στόχους σας. Μια πιο αμειβόμενη δουλειά συχνά σημαίνει περισσότερο άγχος και ταραχώδη προγράμματα.

Είναι κάτι που είστε έτοιμοι να κάνετε;

Νομισματικοί Στόχοι

Οι χρηματικοί στόχοι σχετίζονται με την οικονομική σας ζωή. Ορίστε μερικά παραδείγματα:

  • Λήψη αύξησης μισθού ή προαγωγής
  • Κάνοντας μια σημαντική επένδυση (όπως η αγορά ακινήτων ή η επένδυση ενός μετρήσιμου ποσού στο χρηματιστήριο)
  • Φτάνοντας ένα ορισμένο ποσό αποταμίευσης

Σε μια καταναλωτική κοινωνία, είναι πολύ εύκολο να κάνεις τα χρήματα από μόνοι τους στόχο. Η αλήθεια είναι ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία ή την ολοκλήρωση.

Αν νιώθετε ότι έχετε αφοσιωθεί σε χρηματικούς στόχους το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας, σκεφτείτε να μάθετε μινιμαλισμό.

Στόχοι Σχέσεων

Για να κάνετε τους στόχους της σχέσης συγκεκριμένους, σκεφτείτε πώς μπορείτε να επενδύσετε σε αυτούς για να συμβάλετε στη θετική αλλαγή. Για παράδειγμα, οι στόχοι σας μπορεί να είναι:

  • Να λέτε ένα κομπλιμέντο στον σύζυγό σας κάθε μέρα και να οργανώνετε μια ευχάριστη έκπληξη δύο φορές το μήνα
  • Γνωρίστε τους φίλους σας τουλάχιστον μία φορά το μήνα
  • Καλέστε τους γονείς σας κάθε Κυριακή

Η θεωρία του Gary Chapman σχετικά με τις πέντε γλώσσες για την επικοινωνία αγάπης μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιες αποφάσεις πρέπει να κάνετε. Σύμφωνα με τον Chapman, η καλλιέργεια των σχέσεων ξεκινά με το να δίνεις στους άλλους ανθρώπους αυτό που εκτιμούν περισσότερο: ποιοτικό χρόνο, λόγια επιβεβαίωσης, δώρα, πράξεις υπηρεσίας ή σωματική επαφή.

Μόλις μάθετε τι θέλουν και τι χρειάζονται ο σύζυγος ή τα παιδιά σας, δεσμευτείτε να το δώσετε θέτοντας έναν αντίστοιχο προσωπικό στόχο.  

Στόχοι φυσικής κατάστασης

Οι στόχοι φυσικής κατάστασης είναι να είσαι υγιής. Μερικά παραδείγματα είναι:

  • Να πάρει τη φόρμα
  • Αδυνάτισμα φυσικά
  • Ρύθμιση μιας καλής καθημερινής ρουτίνας
  • Κάνοντας τακτικούς ελέγχους υγείας

Φροντίστε να συμβουλευτείτε ειδικούς και αξιόπιστες πηγές, καθώς το να ακολουθήσετε τα όνειρα και τις υποθέσεις σας μπορεί να κάνει περισσότερο κακό στην υγεία σας παρά καλό.

Πνευματικοί Στόχοι

Οι πνευματικοί στόχοι μπορεί να είναι οτιδήποτε σχετίζεται με τον εσωτερικό σας κόσμο. Για παράδειγμα, για να ενισχύσετε την πνευματική σας ζωή, μπορείτε να δεσμευτείτε:

  • Ανάπτυξη συναισθηματικής διάνοιας
  • Ενίσχυση των θρησκευτικών σας πεποιθήσεων και ακολουθώντας ορισμένες θρησκευτικές πρακτικές
  • Εθελοντική εργασία και φιλανθρωπία

Ό,τι κι αν επιλέξετε – βεβαιωθείτε ότι αυτό είναι κάτι που θέλετε και χρειάζεστε, όχι κάτι που ακούγεται σωστό.  

Οι Προσωπικοί Στόχοι είναι ένα ταξίδι ζωής

αναθεώρηση στόχου

Είτε θέλετε να είστε καλύτερος υπάλληλος είτε καλύτερος γονιός, το μόνο που χρειάζεται είναι να θέσετε έναν προσωπικό στόχο και να τον τηρήσετε . Ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο και προσπάθεια χρειάζονται.

Η ίδια η διαδικασία της επιδίωξής τους είναι πολύ ικανοποιητική, καθώς σε κάνει να συνειδητοποιείς την πρόοδό σου κάθε μέρα.

Αλλά να γνωρίζετε: πρέπει να αναθεωρείτε τους προσωπικούς σας στόχους από καιρό σε καιρό. Μην παγιδεύεστε σε έναν στόχο μόνο και μόνο επειδή ήταν αυτό που θέλατε πριν από 2 χρόνια. Οι στόχοι σας πρέπει να εξελίσσονται μαζί σας.

Από την εμπειρία μου, ο καλύτερος τρόπος για να αναθεωρήσετε τους προσωπικούς σας στόχους είναι με εβδομαδιαίες κριτικές.

Σε αυτές τις εβδομαδιαίες κριτικές, εξετάζω όλα όσα έκανα και ένιωσα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Επιπλέον, εξετάζω τους στόχους μου και πώς τους επιδιώκω. Αν νιώθω ότι ένας στόχος δεν αξίζει πια να επιδιώξω, απλώς τον εγκαταλείπω και βάζω νέες προτεραιότητες.

Κάνε συνήθεια να αμφισβητείς τους προσωπικούς σου στόχους . Μπορεί να είναι τρομακτικό και κουραστικό να σκέφτεστε συνεχώς τους στόχους σας. Αλλά αν δεν το κάνετε, θα σπαταλήσετε τον χρόνο σας πηγαίνοντας πίσω από στόχους που δεν θέλατε εξαρχής.

Ένας στόχος δεν είναι το αποκορύφωμα του ταξιδιού της ζωής σας. Αντίθετα, είναι ένα ορόσημο που δίνει κίνητρο στον εαυτό σας να αναλαμβάνει δράση κάθε μέρα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ατομικές συνήθειες - Περίληψη

«Κάθε ενέργεια που κάνετε είναι μια ψήφος για τον τύπο του ανθρώπου που θέλετε να γίνετε.  Καμία περίπτωση δεν θα μεταμορφώσει τις πεποιθήσεις σας, αλλά καθώς οι ψήφοι συσσωρεύονται, τόσο αυξάνονται οι αποδείξεις της νέας σας ταυτότητας».   Σύντομη περίληψη Atomic Habits Το Atomic Habits του James Clear είναι ο οριστικός οδηγός για την αλλαγή συνήθειας.  Μάθετε πώς να δημιουργείτε καλές συνήθειες και να κόβετε τις κακές με ένα απλό πλαίσιο βήμα προς βήμα που βασίζεται στις καλύτερες τεχνικές από την επιστήμη της συμπεριφοράς.  Εξαιρετικά πρακτικό, πρέπει να διαβάσετε εάν θέλετε να αναβαθμίσετε τη συμπεριφορά σας και να κάνετε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Περίληψη των κυριότερων σημείων Το ιερό δισκοπότηρο της αλλαγής συνήθειας δεν είναι μια μόνο βελτίωση 1%, αλλά χίλια από αυτά.  Είναι ένα σωρό  ατομικές συνήθειες που συσσωρεύονται  , καθεμία μια θεμελιώδης μονάδα του συνολικού συστήματος. Η επίγνωση προηγείται της επιθυμίας. Μια λαχτάρα δημιουργείται όταν αποδίδετε νόημα σε ένα

Κλέψε σαν καλλιτέχνης - Περίληψη

  «Κανείς δεν γεννιέται με στυλ ή φωνή.  Δεν βγαίνουμε από τη μήτρα γνωρίζοντας ποιοι είμαστε.  Στην αρχή, μαθαίνουμε προσποιούμενοι τους ήρωές μας.  Μαθαίνουμε αντιγράφοντας». Σύντομη περίληψη Steal Like an Artist Ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία για τη δημιουργικότητα στην ψηφιακή εποχή.  Στο Steal Like an Artist, ο Austin Kleon υποστηρίζει ότι τίποτα δεν είναι πρωτότυπο και ότι όλοι οι καλλιτέχνες κλέβουν.  Αγκαλιάζοντας τις επιρροές σας, θα γίνετε κύριος της τέχνης σας μαθαίνοντας από τους ήρωές σας. 1. Κλέψε σαν καλλιτέχνης "Η τέχνη είναι κλοπή." - Πάμπλο Πικάσο Όλοι οι καλλιτέχνες κλέβουν.  Πρώτα, καταλαβαίνουν τι αξίζει να κλέψουν και μετά προχωρούν στο επόμενο πράγμα. Όταν κοιτάς τον κόσμο με αυτόν τον τρόπο, σταματάς να ανησυχείς για το τι είναι «καλό» ή «κακό» —  υπάρχουν μόνο πράγματα που αξίζει ή δεν αξίζει να κλέψεις. Σταματάς να προσπαθείς να φτιάξεις κάτι από το τίποτα και  αγκαλιάζεις την επιρροή αντί να ξεφύγεις από αυτήν. Οι καλοί καλλιτέχνες ξέρουν ότι τίποτ